Την Τρίτη 1η Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα, το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργάνωσε το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγος για τη Ναυτική Εβδομάδα 2025.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσίαση του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Προσέχω – Μαθαίνω – Νοιάζομαι», που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας για την ασφάλεια στη θάλασσα, μέσα από εικόνες και βασικούς κανόνες.
Στη συνέχεια τα παιδιά διασκέδασαν με δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο των οποίων το Κοινωνικό Κέντρο ετοίμασε και παρουσίασε εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τη θάλασσα, τον βυθό και το καλοκαίρι. Οι μικροί μας φίλοι, που συμμετείχαν με πολλή χαρά, ζωγράφισαν και στη συνέχεια συνέθεσαν ένα θαλασσινό τοπίο πάνω σε καμβά, το οποίο θα εκτίθεται στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων της ναυτικής εβδομάδας.