“Ο Επιθεωρητής” του Τμήματος Θεατρικής Παιδείας Ενηλίκων του Κοινωνικού Κέντρου “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” παρουσιάστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Μαγικό.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στο αλσύλλιο του οικισμού για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Γύρω στις 9 τα φώτα άναψαν και το έργο ξεκίνησε μεταφέροντας μας στη μακρινή Ρωσία, σε μια επαρχιακή πόλη όπου ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός τρομοκρατείται όταν ενημερώνεται ότι φτάνει “ο Επιθεωρητής” για έλεγχο…Τότε ένας φαντασμένος νεαρός, ο Χλιεστακόφ

που ξέμεινε από χρήματα σε ένα ρωσικό πανδοχείο, εκλαμβάνεται ως επιθεωρητής, ενώ δεν είναι παρά ένας απατεωνίσκος που του αρέσει να παριστάνει τη σπουδαία προσωπικότητα!

Αυτή ακριβώς η παρεξήγηση γίνεται η αιτία για να μπλεχτούν οι ήρωες του έργο του Ν.Γκόγκολ σε κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις,που ανά δεικνύουν την ανηθικότητα και την αναξιοπρέπεια των κρατικών λειτουργών.

Η σκηνοθεσία του κ.Δημήτρη Χαϊτίδη δημιούργησε πραγματικά μια αστεία ατμόσφαιρα που απέδωσε το κλίμα της εποχής του έργου, ενώ τα κοστούμια, τα σκηνικά, ο φωτισμός και η μουσική τόνισαν επίσης την κωμικότητα των χαρακτήρων του έργου.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απόλυτα πετυχημένες! Οι διάλογοι, οι εκφράσεις του προσώπου τους,

, οι κινήσεις του σώματος και η γενικότερη επί σκηνής παρουσία τους, συνέβαλαν στο μείνουν αξέχαστοι για το κοινό οι χαρακτήρες που υποδύθηκαν.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα που εισέπραξαν στο κλείσιμο της παράστασης ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της!

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Χαϊτιδη, τον υπεύθυνο των Τμημάτων Θεατρικής Παιδείας, στους πρωταγωνιστές και στους συντελεστές της παράστασης για το αποτέλεσμα!