Εργαστήρι Παραμυθιού

 Εργαστήρι Παραμυθιού Παρέα με όλους τους ήρωες γνωστών και αγνώστων παραμυθιών τα παιδιά θα  διασκεδάσουν, θα διδαχθούν, θα γράψουν ,θα εικονογραφήσουν και θα εκδώσουν την δική τους συλλογή παραμυθιών για καλό σκοπό. Το εργαστήρι περιλαμβάνει τα εξής:

•             Αφήγηση των πιο γνωστών κλασικών και νέων παραμυθιών, με τη βοήθεια δραστηριοτήτων  θα κατανοούν το κάθε παραμύθι.

•             Δραστηριότητες ενίσχυσης φιλαναγνωσίας.

•             Προβολή, σχολιασμός και διάλογος πάνω στο παραμύθι ( Τι θα γινόταν αν τα εφτά κατσικάκια κυνηγούσαν τον καλό λύκο;).

•             Αυθόρμητη δημιουργία παραμυθένιων ιστοριών .

•             Συγγραφή παραμυθιών, τα παιδιά θα διδαχθούν το τρόπο και τα μυστικά της συγγραφής.

•             Θα ασχοληθούν με όλα τα λογοτεχνικά είδη και θα ανακαλύψουν καινούργιους δρόμους γραφής και έκφρασης.

•             Θα μάθουν τα μυστικά της εικονογράφησης και θα εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι.

  Το συγκεκριμένο τμήμα έχει ως αρχή την ελεύθερη έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών.  Βοηθά  τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση, τη φαντασία, το λόγο και την κριτική τους σκέψη!

Τι είναι δημιουργική γραφή, ποια τα μυστικά της, εγώ, μπορώ να τα καταφέρω; Ποιο λογοτεχνικό είδος μου ταιριάζει; Πως να γράψω την δική μου ιστορία; Πως να “χτίσω” τους χαρακτήρες μου, πως να τους εντάξω στο κείμενο; Πως να αρχίσω, πως να τελειώσω την ιστορία μου; Όλα αυτά θα τα μάθουμε και φέτος στο εργαστήρι. Έλα μαζί μας με βάρκα την γνώση, κουπιά τις βιωματικές δραστηριότητες, την συνεργασία και άνεμο την φαντασία να ταξιδέψουμε στον απέραντο και μαγευτικό ωκεανό της δημιουργικής γραφής.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μπουζάρας Δημήτριος

Μαθήματα: Κάθε Παρασκευή 6.30μ.μ. -8.00μ.μ. (παιδιά από Δ’ Δημοτικού).