Νέα & Ανακοινώσεις

Τεστ ΠΑΠ , ο σύμμαχος κάθε γυναίκας

ΜΑΪΟΣ 2017 ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ-ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ.

 

Tαινία "ZIZOTEK"

17352521 1483678884997536 5568656447644794663 n

Το Κοινωνικό Κέντρο "ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ"  με ιδιαίτερη χαρά συμπαραστέκεται στην παραγωγή της ταινίας "ΖΙΖΟΤΕΚ".

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία ZIZOTEK αφηγείται τις περιπέτειες ενός εννιάχρονου αγοριού το οποίο εγκαταλείπει η μητέρα του κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού που γίνεται στην είσοδο ενός δάσους κοντά στα σύνορα. Το αγόρι αφού περιπλανηθεί βρίσκει την καλύβα ενός δύστροπου μεσήλικα ερημίτη. Οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση πατέρα - γιου. Καθώς ταξιδεύουν πίσω στην πόλη για να βρουν την εξαφανισμένη μητέρα το ταξίδι τους παίρνει μια αναπάντεχη μεταφυσικἠ τροπή. Γυρνάνε με άδεια χέρια πίσω στο δάσος και βρίσκονται στη μέση μιας χιονοθύελλας έξω από τη σπηλιά μιας αρκούδας φάντασμα…

Η δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη (Μαύρο Λιβάδι, 2009) θα γυριστεί Αθήνα, Ξάνθη, και στις γύρω περιοχές Θράκης/Μακεδονίας το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017. Πρωταγωνιστές οΔημήτρης Ξανθόπουλος, και η Πηνελόπη Τσιλίκα. H Πηνελόπη Τσιλίκα είναι μια από τις πιο ανερχόμενες Ελληνίδες ηθοποιούς. Η πρώτη της ταινία η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Κέρδισε 6 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και 3 Βραβεία το 2014 στο Shanghai International Film Festival, μαζί και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας. 

Η ταινία συν-χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017 και αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2018. H παραγωγή είναι του Κων/νου Βασίλαρου της StudioBauhaus.

 

Πρόγραμμα GRECOSELF για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00- 14:00 ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΓΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ ΑΒΔΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Πρόκειται για το :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ.

ΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (ΗΡV DNA TEST) ME ΛΗΨΗ ΚΟΛΠΟΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΑΥΤΟΛΗΨΗ-SELF SAMPLING).

Με την συνεργασία των:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ- TOY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ TOY ΕΚΕΤΑ:ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

(Πληροφοριακά οι προϋποθέσεις είναι:25-60 ετών, να μην είναι έγκυες, να μην είναι σε μέρες εμμήνου ρύσεως-περίοδο, να μην κάνουν κάποια κολπική θεραπεία, να μην χρησιμοποιήσουν την μέρα της λήψης καλλυντικά προϊόντα στην περιοχή και να μην έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή- για την αποφυγή αλλοίωσης του δείγματος.
-είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, οι ίδιες οι γυναίκες θα κάνουν μόνες τους τη λήψη).

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
«ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

 

ΘΕΜΕΛΙΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαιτερη χαρα

σας παρουσιαζουμε την πρωτη

εκδοτικη μας προσπαθειa

Με τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης να σφίγγει όλο και περισσότερο την πατρίδα μας και με τις σφυρηλατημένες πάνω στο αμόνι τόσων αιώνων αξίες να βρίσκονται σήμερα σε χειμερία νάρκη, αυτές οι ίδιες αξίες που υπήρξαν το εφαλτήριο της από αρχαιοτάτων χρόνων μεγαλουργίας μας, το να αναδεικνύεις, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, τους δασκάλους του χθες, τους δασκάλους της αγωνίας και του αγώνα μέσα στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής, εκείνους τους φωτοδότες που μας βοήθησαν να προκόψουμε στη ζωή μας, θεωρούμε πως είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι σαν να χτυπάμε ζωηρά το σήμαντρο της ελπίδας...

Το πόνημα αυτό, που με περηφάνια αλλά και συγκίνηση εκδίδουμε, είναι ένα βιβλίο της τρυφερής πνοής του παρελθόντος, που γίνεται εισπνοή ζωής και δημιουργίας στο σήμερα και δυναμώνει, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, την ανάσα μας... Δυστυχώς, δεν έχουμε καμιά τύχη ν’ ανακάμψουμε, τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, αν δεν ανατρέξουμε πίσω στους θεμέλιους λίθους του παρελθόντος, δηλαδή στις αρχές της αλληλεγγύης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνευθύνης.

Εμείς, που διαφεντεύουμε τις τύχες του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», προσπαθώντας να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που οραματίστηκε ο μεγάλος εμπνευστής του εν λόγω ιδρύματος, Σταύρος Χαλιορής, ξεκινάμε, μ’ αυτό το βιβλίο, την παρέμβασή μας στο χώρο των εκδόσεων της περιφέρειας, γιατί ακριβώς πιστεύουμε ακράδαντα σ’ αυτό που είπε κάποιος: «Τα βιβλία είναι τα ματογυάλια, με τα οποία βλέπουμε τον κόσμο∙ στα αδύνατα μάτια είναι περισσότερο ωφέλιμα, γιατί ενισχύουν και διατηρούν το φως».

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Κοινωνικού Κέντρου

«ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

... Έτσι, όταν πήρα όλο το υλικό στα χέρια μου, και καθώς το μελετούσα, με το ζωντάνεμα της αγωνίας των ηρωικών δασκάλων της μετεμφυλιακής εποχής, βρέθηκα, χωρίς να το καταλάβω, να γυρίζω το τιμόνι στο καράβι του χρόνου πίσω ολοταχώς, και να ζω, μέσα σε μία τρυφερή σιγή και   μοναξιά, που είναι οι καλύτεροι φίλοι της ψυχής, τα δικά μου παιδικά χρόνια, την αγωνία του δικού μου δασκάλου, να μας μάθει γράμματα, αλλά και να μας δείξει πώς πρέπει να πορευτούμε στο δύσκολο δρόμο της προκοπής και της προσφοράς, με τον ούριο άνεμο της ελπίδας.

Χαράλαμπος Αθ. Μανανάς,

Επιμελητής Έκδοσης

... Μέσα λοιπόν στις σελίδες τούτου του πονήματος, σφιχταγκαλιάζεται ο χρόνος-μνήμη με το δάσκαλο-άνθρωπο και από το σμίξιμό τους αναδύεται η έννοια «παιδεία» στις δύο της διαστάσεις: της γνώσης και της κουλτούρας. Και οι δύο αυτές αξίες, κάτω από την εποπτεία του ήθους, κυλούν στα κείμενα του βιβλίου, είτε είναι επιστολές, είτε συνεντεύξεις ή αφιερώματα-κρίσεις για το δάσκαλο...

Ανέστης Ακριτίδης,

Καθηγητής Φιλόλογος

 

Παρουσίαση του βιβλίου ,με τίτλο ''ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ'' του Γιώργου Παραστατίδη

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ.στην αίθουσα του Κοινωνικού Κέντρου ''ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ'' στο Μαγικό,

θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου,με τίτλο ''ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ'' του Γιώργου Παραστατίδη.

14265052 607483289423069 6175584922700274729 n

 


Σελίδα 4 από 6