Παρουσίαση βιβλίου του κου Απόστολου Γρηγοριάδη

Το Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ’ φιλοξένησε χτες σε πολύ ζεστό κλίμα την παρουσίαση του βιβλίου “ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ Α ΣΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΝ ΚΙ ΑΠ’ΑΔΑ” του κου Απόστολου Γρηγοριάδη, Προέδρου του ΚΑΠΗ Μαγικού.
Για το συγγραφέα και το πόνημά του μίλησε αρχικά ,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου, κος Γιώργος Παραστατίδης, και στη συνέχεια ο κος Χαράλαμπος Αναστασιάδης, μέλος του ΚΑΠΗ Μαγικού ,αναφέρθηκε τόσο στο βιβλίο όσο και σε ιστορικά στοιχεία για την 19η Μαΐου , ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό ελληνισμό.
Το λόγο είχε έπειτα ο κος Γρηγοριάδης ο οποίος εξήγησε πώς η ιδέα της καταγραφής των ανεκδότων ξεκίνησε από την απήχηση που έχουν στον κόσμο,αλλά εντάσσεται παράλληλα στην προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Πόντου. Ο συγγραφέας διηγήθηκε με αφορμή τη 19η Μαΐου μια οικογενειακή του ιστορία από την περίοδο του ξεριζωμού και έκλεισε την ομιλία του διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους με Ποντιακά ανέκδοτα από το βιβλίο του . Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Θεόδωρος Ρωμανίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης και ο Επαμεινώνδας Γενούζης ,Εφημέριος του Μαγικού .