Εκδρομή στο Οχυρό Λίσσε

Το Κοινωνικο Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 την καθιερωμένη πια εκδρομή λίγο πριν το κλείσιμο της φετινής περιόδου λειτουργίας των τμημάτων του. Φετινός προορισμός μας το Οχυρό Λίσσε στην περιοχή του Νευροκοπίου. 
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε τόσο στον εξωτερικό χώρο του οχυρού, όσο και στο εσωτερικό του κατεβαίνοντας σε βάθος 16 μέτρων κάτω από τη γη.Οι εικόνες εντυπωσιακές, ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας ζωντάνεψε μπροστά μας ,ανέγγιχτο θαρρείς απ΄τη φθορά του χρόνου , για να μας θυμίσει πως κάποιοι αφανείς ήρωες , κρυμμένοι σ’ αυτές τις στοές πάλευαν για όσα εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Αγωνίζονταν για ελευθερία.
Η εκδρομή μας , εκτός από εκπαιδευτικό είχε ,βέβαια, και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Μετά από την ξενάγησή μας αυτή , ακολούθησε στάση για καφέ στο Νευροκόπι και κατοπιν στάση για φαγητό στην ταβέρνα” Λίσσε” στο χωριό Οχυρό.
Η εκδρομή μας έκλεισε με την επίσκεψη μας στο “Κτήμα Παραδείσιο” στην Αδριανή Δράμας , έναν υπέροχο χώρο όπου τα παιδιά, χάρηκαν το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση και τα ζώα που βρίσκονται εκεί (λάμα, ελάφια, τάρανδους, άλογα, γαϊδουράκια,κ.ά)
Ευχαριστούμε όλους όσοι φρόντισαν για την άψογη εξυπηρέτησή μας και όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την συνεργασία στην ομαλή έκβαση της εκδρομής μας.