Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο, 18/1/20 το Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ” πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.Αρχικά επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας “Noesis”. Εκεί τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο θεματικό πάρκο “Οδύσσεια” όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα να ξετυλίγονται μπροστά τους.Με διαδραστικό τρόπο οι θρύλοι ,τα θηρία ,οι θεοί ,οι ήρωες ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών μετατρέποντας την περιήγηση στο θεματικό πάρκο σε μια αλησμόνητη ,βιωματική εμπειρία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

 Τα μεγαλύτερα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας που περιλάμβανε τρεις εκθέσεις :Τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας,Τεχνολογία Μεταφορών και το Τεχνοπάρκο ,στο οποίο οι επισκέπτες συμμετέχουν ενεργά και έρχονται σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες παίζοντας.

 Μετά από την επίσκεψη στο “Noesis” ακολούθησε ένα ελεύθερο δίωρο στο εμπορικό κέντρο “Cosmos” και η εκδρομή μας έκλεισε με γεύμα και την κοπή της βασιλόπιτάς μας στο εστιατόριο “Κορυφή” στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

 Ευχαριστούμε πολύ μικρούς και μεγάλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας.